Training Mindfulness

 
 
De kern van Mindfulness is dat we ons vaak laten meeslepen door gedachten en gevoelens die te maken hebben met het verleden, de zorgen over de toekomst of wat er in het heden anders zou moeten zijn. Daardoor verliezen we de aandacht voor het huidige moment het NU. We beleven onze directe omgeving minder intens omdat we in gedachten steeds ergens anders zijn. Als het ons lukt in het hier en nu te blijven beleven we het leven veel intenser. We zijn ons bewust van het “ware leven” en beseffen dat we niet vanzelfsprekend hoeven mee te gaan in de oneindige dramatiek van ons problemen. We leren om te gaan met deze gevoelens en gedachten. Wij leren ook dat gedachten slechts gedachten zijn en geen feiten. Ook worden wij ons er steeds meer van bewust dat je gevoelens het gevolg zijn van je eigen gedachten.
 
Mindfulness is open aandacht. Een bewuste, open en vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen noemen we Mindfulness! Het doel van de meditaties in deze training is niet alleen om een prettig en ontspannen gevoel op te roepen maar vooral ook te leren negatieve emoties te accepteren zoals ze zijn (en er ook mogen zijn!)
 
Wat kan een motivatie zijn voor deelname aan een training Mindfulness:
- Door te leven in het hier en nu wordt het leven intenser en bewuster geleefd. Niet meer leven op de automatische piloot. -
- Door Mindfull te leven kun je de invloed van een probleem in je leven verminderen.
- Komt makkelijker verder in je persoonlijke ontwikkeling.
- Meer levensgeluk te ervaren door Mindfull te leven 
 
Voor meer informatie over mindfulness-trainingen kijk dan op de website van daya-yoga.nl