Coachen met paarden

1/5

Mensen zijn tegenwoordig bewust van het feit dat wij van het paard iets kunnen leren. Een paard kan ons helpen in contact te komen met het authentieke zelf en in authenciteit te leven.

Een paard heeft immers geen oordeel. Zij spiegels simpelweg de gaven, uitdagingen en gebieden van ons als mens waar we als persoon in kunnen groeien. 

Tevens leert het paard ons om emotioneel, fysiek en mentaal meer bewust te worden van onze eigen mogelijkheden en hierdoor de kracht in ons zelf te vinden.

Het paard als co-coach

Tijdens het coachen met het paard als co-coach, krijgt men in relatief korte tijd via de wijsheid van het paard inzicht in bepaalde levensvragen en kunnen emotionele blokkades of trauma's geheeld worden. Het paard geeft er tijdens een sessie niets om, wat of wie je probeert te zijn.  Een paard weet en voelt namelijk precies aan wat je werkelijk voelt en wie je werkelijk bent,  ook al ben je daar zelf niet bewust van!

Zodra wij mensen in de persoonlijke ruimte van een paard stappen worden wij automatisch onderdeel van hun omgeving, kudde en dus is het paard afgestemd op onze gevoelens, intenties en gedachte.

De opdrachten worden samen uitgevoerd met en naast een paard. Er wordt dus niet op het paard gereden of gezeten. Het paard is en blijft paard, is ten alle tijden in het hier en nu en geeft alleen zaken terug aan jou. Na de oefeningen wordt er besproken wat er zich afspeelde in het contact met het paard. Er wordt een koppeling gelegd naar het dagelijkse leven. 

Waarom de PAS methodiek?
(Paard Als Spiegel)

Paarden zijn hele sensitieve dieren en reageren daarom ook heel sterk op hoe jij je van binnen voelt. Het paard voelt de gecoachte feilloos aan.  Reacties van het paard zijn puur, eerlijk en onbevooroordeeld. Paarden spiegelen je kwaliteiten en valkuilen zonder te oordelen. Paarden maken je tevens  bewust van gedachtes, gevoelens en overtuigingen die je hebt. 

Pas wanneer jezelf bewust bent van deze emoties kun je gaan werken aan gedragsverandering. Het paard is hierbij onze spiegel! 

Hoe werken wij

Tijdens een individuele coach-sessie proberen wij samen met jou de antwoorden te vinden op vragen die je hebt. Dit kunnen hulpvragen zijn maar ook vragen om bepaalde zaken voor jezelf helder te krijgen. Als coach begeleiden wij jou in het proces tot bewustwording. De kracht hiertoe vind je bij jezelf.

 

Ook begeleiden wij mensen in bepaalde omstandigheden of situaties in het dagelijks leven. Dat kan zijn na het verlies van iemand, wanneer het allemaal even te moeilijk is voor je of wanneer je bent vastgelopen in je werk situatie.

 

De paarden die wij voor onze coach-sessies gebruiken zijn betrouwbare en eerlijke paarden.  Je hoeft niet bekend te zijn met paarden, ook hierin wordt je deskundig begeleid. Wij werken altijd veilig en de gecoachte zelf geeft aan of het nog goed en veilig voelt tijdens een sessie. 

 

Wij werken altijd op basis van wederzijds respect en vertrouwen.  Tijdens een intake gesprek wordt het coach traject besproken. Tevens werken altijd op maat.

 

De kracht in jezelf vinden!

Samenwerking   >   

© by Kompassion. Designed by Het Designweb